Rioja, San Sebastian, Bilbao

Baskerland har vært på reiselisten min i evigheter, så hvis du vurderer en tur dit: gjør det! Det er virkelig verdt det. Her er mine beste tips – du kommer garantert til å spise og drikke godt!

Bai Gorri Mordernistisk vinhus i Rioja Kun 16 år gammelt. Eies av en spansk familie. 500.000 flasker i året Produserer på ståltank og franske eikefat.


 

Marques de Riscal

Klassisk og tradisjonelt vinhus fra 1858 Eies av fire spanske familier Kåret til verdens beste vinhus i 2024. Selger 10 millioner flasker vin i året Produserer det meste på amerikanske og franske eikefat.

Hotel Marqués de Riscal

er en viktig attraksjon for vinhuset. arkitekt Frank Gehry står bak hotellet og det er inspirert av vind og landskapet rundt.


Besøk Vingården La Rioja Alta

5 familier eiere

5 merker vin

Produserer 2,5 millioner vin i året

Spis en nydelig lunsj der.

Getaria - Sjarmerende og vakkert. Hit vil jeg tilbake!


Først dro vi til vingården Gaintza, som ligger nydelig til med amazing utsikt. Familiedrevet vingård med sterke tradisjoner. De produserer 150 000 flasker i året, og vi fikk en herlig vinsmaking der.

Lunsj på Kaia-Kaipe – en restaurant i 3. generasjon med Michelin-stjerne. Nydelig sjømat, med blant annet den berømte helgrillede piggvaren. Hit må du dra!

Middag på Rekondo. Vi fikk omvisning i vinkjelleren, som er kåret til en av de 10 beste i verden. Altså – wow!

Vi spiste på Akelaré – hele 3 stjerner. Fantastisk mat og utsikt. En opplevelse for livet.

Møtte legenden Pedro Subijana – hjernen bak Akelaré.

Feirer 50 år der – og går for 50 nye.

SAN SEBASTIAN -

Kjent for: filmfestival / jazz / gastronomi

Tapas, pintxos, Michelin – gode restauranter i alle kategorier

Flest stjerner per innbygger.

Vi bor på Hotel Londres, som ligger rett ved den kjente stranden La Concha.

Perfekt beliggenhet – midt i alt, men med utsikt rett ut mot havet.


Guggenheim museum i Bilbao